Borgerliga kommunalråd har inte råd att rösta på något annat än S i riksdagsvalet

De har inte råd att rösta med sitt eget parti, säger Anders Henriksson, ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län. Jag är helt övertygad om att centerns Lars Rosander i Hultsfred inte vill gå miste om vare sig landsbygdsatsningen eller välfärdsmiljonerna. För honom står över 32 miljoner om året på spel, fortsätter Henriksson.

Det är rejäla summor det handlar om för de borgerligt styrda kommunerna i Kalmar län. Hultsfred 32 miljoner, Högsby drygt 16 miljoner, Mönsterås ungefär 30 miljoner, Nybro landar på 45 miljoner och Mörbylånga runt 33 miljoner. Summor som Socialdemokraterna föreslår ska skickas in varje år. Pengar som det dessutom står kommunerna fritt att foga över.

Det måste vara en mardröm för moderaten Henrik Yngvesson i Mörbylånga och alla de andra, säger Anders Henriksson. De tvingas fundera på om de ska rösta för sitt parti eller för sin kommun. Det är inte lätt men de har inte råd att rösta på sitt parti, slår han fast.

 Med andra ord en riktig nagelbitare även för Stihna Johansson, C, i Högsby, Christina Davidson, C, i Nybro och Anders Johansson, C, i Mönsterås.

Anders Henriksson tror att samtliga borgerliga kommunalråd i länet tar sig en rejäl funderare på kammaren när det gäller vilket parti som är bäst för kommunen de leder.

 Så vitt jag vet så talar de borgerliga mest om vilka skatter de ska sänka, inte ett ljud om hur de ska möta framtidens ekonomiska utmaningar ute i kommuner och landsting.

 

KOMMUNER SOM OMFATTAS I KALMAR LÄN:                      

Högsby, landsbygdsatsning 8,2 miljoner + 8,4 välfärdsmiljoner

Torsås, landsbygdsatsning 8,7 miljoner + 9,8 välfärdsmiljoner

Emmaboda, landsbygdsatsning 9,6 miljoner + 13 välfärdsmiljoner

Borgholm, landsbygdsatsning 10,3 miljoner + 15 välfärdsmiljoner

Mönsterås, landsbygdsatsning 11,4 miljoner + 18,7 välfärdsmiljoner

Hultsfred, landsbygdsatsning 11,9 miljoner 20,2 välfärdsmiljoner

Mörbylånga, landsbygdsatsning 12,1 miljoner + 20,8 välfärdsmiljoner

Vimmerby, landsbygdsatsning 12,4 miljoner + 21,8 välfärdsmiljoner

Nybro, landsbygdsatsning 14,4 miljoner + 28,2 välfärdsmiljoner

Oskarshamn, landsbygdsatsning 17,3 miljoner + 37,3 välfärdsmiljoner

facebook Twitter Email